Aluminijumska stolarija

Prednost aluminijumske stolarije u odnosu na ostale materijale (drvo, PVC) je to što je izuzetno otporna na atmosferske uticaje i pruža duži vijek trajanja, a uz sve to zahtjeva minimalno održavanje. Veliki izbor boja omogućava ostvarivanje svih arhitektonskih zamisli, tako da je aluminijumska stolarija prvi izbor većine arhitekata.

Aluminijumski profili se površinski obrađuju, boje i zaštićuju eloksiranjem ili plastifikacijom.

Eloksirana aluminijumska stolarija može biti proizvedena u prirodnoj srebrnoj boji aluminijuma, boji bronze (od boje svetle bronze do gotovo crne boje), u boji inoxa (od svetlih do tamnih nijansi) kao i u zlatnoj boji. Postupkom eloksiranja aluminijumskih profila dobija se zaštitni sloj debljine 15-20 mikrona. Ovim se aluminijumska stolarija trajno zaštićuje od dalje korozije i ostvaruje se specifična metalizirana boja.

Plastificirana aluminijumska stolarija može biti proizvedena u svim bojama RAL palete. U mogućnosti smo da proizvedemo aluminijumsku stolariju u obliku i boji koja će zadovoljavati sve potrebe i želje kupaca i koja će se izvanredno uklopiti u bilo koji enterijer ili eksterijer.

termo prekidom
* aluminijumska stolarija sa termo prekidom * aluminijumska stolarija bez termo prekida

Po termo-izolacijonim sposobnostima aluminijumske profile dijelimo na profile sa termo prekidom i bez termo prekida.

Aluminijumska stolarija sa termo prekidom se izrađuje od profila koji u svojoj strukturi ima poliamidnu traku(termo prekid) širine od 16-24mm koja mu pruža termo-izolacione sposobnosti. Termo prekidom se sprečava prenošenje spoljne temperature u unutrašnje prostorije. Osim bolje termičke izolacije eliminišemo kondenzat na unutrašnjim površinama i postižemo bolju zvučnu izolaciju.

Aluminijumska stolarija bez termo prekida se izrađuje od profila sa sa samo jednom komorom i nema izražene termo-izolacione sposobnosti. Iz tog razloga ovaj tip stolarije preporučujemo za unutrašnje prostorije odnosno prostorije sa ujednačenim temperaturama(razne kancelarijske pregrade, vrata i slično).

Napomenućemo i činjenicu da je aluminijum kao prirodni materijal ekološki prihvatljiv jer se može u potpunosti reciklirati.

Travel Turne Tranzito